Köpevillkor

Vi på Bomberjacka.se är måna om att våra kunder ska vara nöjda. Vi tar ansvar för alla våra kunder blir behandlade på ett snabbt och professionellt sätt. Känner du att det blivit något fel kan du alltid kontakta oss.

Leverans
Beställningar skickas så snabbt vi kan, nästan alltid samma arbetsdag. Stopptid för att försändelser ska gå iväg samma dag är kl. 11 för Schenker och kl. 13 för Posten, men vi arbetar in i det sista med att få iväg din order samma dag. Leveranstid efter att varan lämnat oss är 1–2 dagar. Beroende på försändelsens storlek får du antingen hem ordern till din dörr, eller så får du en avi så du kan hämta ut den på närmaste post/Schenkerombud. Paket till Norrland och vissa avlägsna adresser tar en dag extra.

Vi kan tyvärr aldrig garantera en leveranstid, eftersom vi överlåter själva transporten till Posten eller Schenker.

Betalningar via Payer

Vi använder oss av Payer Financial Services AB för betalningar. Payer är en registrerad betaltjänstleverantör under Finansinspektionens tillsyn och är PCI-certifierad enligt PCI DSS Level 1 och godkänd av VISA och MasterCard. Payer Checkout är en komplett, säker och god betallösning! Den som köper får alltid välja betalsätt innan köpet slutförs och valfriheten maximeras. Läs mer om Payer Checkout på payer.se.

Kortbetalning

Våra kortbetalningar hanteras av vår betalningspartner Payer Financial Services AB för att garantera snabb och säker betalning. Payer är PCI-certifierad enligt PCI DSS Level 1 och godkänd av VISA och MasterCard för att tillhandahålla korttransaktioner över Internet. För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering och sker i Payers betalfönster, där inga uppgifter är tillgängliga för butiken. Ingen avgift för kortbetalning tillkommer och vi ser direkt att din betalning har gjorts och kan skicka din beställning direkt.

Direktbanksbetalning

När du väljer att betala via betalsättet direktbanksbetalning loggar du in via din bank och betalningen blir genomförd direkt med hjälp av Payer Financial Services AB som samarbetar med banken. Du kan välja att betala hela ordervärdet genom direktbetalning om du är internetkund hos Handelsbanken och Swedbank. En direktbetalning bokförs omgående hos oss. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering och sker i Payers betalfönster

Faktura privatperson

Vår fakturahantering sköts av Collector Bank AB i samarbete med Payer sedan 2016-12-02. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. . Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller 14 dagar efter att vi skickat varan. Fakturan sänds i efterhand via post. En aviavgift på 29 kronor tillkommer. Du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär en kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Observera att namn och adress måste stämma med folkbokföringen. För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB faktura via Collector Bank, se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Delbetalning

När du väljer betalsättet delbetalning så kan du via Payer Financial Services AB och Collector Bank AB dela upp betalningen på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader. De extra avgifter som tillkommer framgår i kassan när du väljer typ av delbetalning, där du kan se det totala beloppet per månad. För att följa din delbetalningskampanj så behöver du betala det belopp som framgår på fakturan som skickas med brev i mitten på varje månad. Aviavgift på 29 kr tillkommer. Här kan du se dina kostnader för delbetalning beroende på vilken avbetalningsplan du väljer. Innan du godkänner ditt köp i Payers dialog så kan du välja antal månader och se vilket belopp du totalt kommer att betala varje månad.

Upp till 3 månader:
Uppläggningsavgift (engångsavgift): 95 kr, Månadsvis avi-avgift: 29 kr, Årsränta (%): 0 %

Upp till 6 månader
Uppläggningsavgift (engångsavgift): 195 kr, Månadsvis avi-avgift: 29 kr, Årsränta (%): 0 %

Upp till 12 månader
Uppläggningsavgift (engångsavgift): 295 kr, Månadsvis avi-avgift: 29 kr, Årsränta (%): 0 %

Upp till 24 månader
Uppläggningsavgift (engångsavgift): 295 kr, Månadsvis avi-avgift: 29 kr, Årsränta (%): 9,95 %

Upp till 36 månader
Uppläggningsavgift (engångsavgift): 295 kr, Månadsvis avi-avgift: 29 kr, Årsränta (%): 9,95 %

Minsta orderbelopp för att kunna delbetala är 1000 kr, maxbeloppet är 50 000 kr. Observera att namn och adress måste stämma med folkbokföringen. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB’s delbetalning via Collector Bank AB se länkarna nedan:

Allmänna villkor för kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Återbetalning av faktura och delbetalning

Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector Bank. För återbetalning av tillgodo behöver Collector Bank kontaktuppgifter och kontouppgifter från dig, de lagrar inte dessa uppgifter i samband med din betalning. Mejla dina uppgifter till contactcenter@collector.se, eller ring till 010-161 01 00.

Återbetalning av kort och direktbank

Du som har betalt din order, men av någon anledning ångrat ditt köp får återbetalt till samma kort eller konto som pengarna dragits från. När vi har godkänt returen, så kommer vi återbetala beloppet automatiskt, detta brukar ta 3–5 bankdagar.

Postförskott (avgift: 59 kr): Du betalar på uthämtningsstället när du hämtar ut varan. Outlösta paket debiteras med 150 kr. Kontrollera därför noga att du verkligen kan hämta ut paketet innan du beställer.

Faktura företag

När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Fakturan förfaller 30 dagar efter köpet. Fakturan sänds i efterhand via post. En aviavgift på 29 kronor tillkommer. För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB faktura via Collector Bank, se länken nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Förskottsbetalning till bankgiro/bankkonto. (avgift: 0:-): Du betalar i förskott till bankgirokonto 258-2765 (Smozle AB). Uppge ordernumret i meddelandefältet (ej OCR). Så fort vi har fått pengarna skickas varorna. Det tar ca 2–3 bankdagar från att du gjort din betalning till att vi ser din betalning och kan skicka din beställning. Ej betalda förskottsbeställningar makuleras efter ca 7 dagar, men om du ångrar dig innan uppskattar vi om du mejlar oss.

Förskottsbetalning med Paypal. (avgift: 9:-): Du betalar i förskott med Paypal. Du följer bara instruktioner som står i det mejl som du fick när du lade beställningen här på hemsidan. Om du undrar något om nedan, vänligen kontakta oss på adressen info@bomberjacka.se.

Vi kan manuellt hantera betalning via Swish, mejla info@bomberjacka.se för betalning via Swish.

Förskottsbetalning till bankgiro/bankkonto. (avgift: 0:-): Du betalar i förskott till bankgirokonto 258-2765. Uppge ordernumret i meddelandefältet (ej OCR). Så fort vi har fått pengarna skickas varorna. Det tar ca 1–2 bankdagar från att du gjort din betalning till att vi ser din betalning och kan skicka din beställning. Ej betalda förskottsbeställningar makuleras efter ca 7 dagar, men om du ångrar dig innan uppskattar vi om du mejlar oss.

Förskottsbetalning med Paypal. (avgift: 9:-): Du betalar i förskott med Paypal. Du följer bara instruktioner som står i det mejl som du fick när du lade beställningen här på hemsidan. Om du undrar något om nedan, vänligen kontakta oss på adressen info@bomberjacka.se.

Öppet köp
Enligt distans- och hemförsäljningslagen har våra kunder alltid 14 dagars öppet köp vid köp på webben. Öppet köp förutsätter att varan är i väsentligt oförändrat skick samt att etiketter och förpackningar ska vara hela. Köparen betalar dock returportot. Läs mer på Konsumentverkets hemsida. Skicka ej returer via Posten rekommenderat eller bussgods, då dessa inte kan hämtas ut av vår personal. Returer ska ha ett ifyllt returformulär, länk till formuläret skickas med din beställning. Mejla info@bomberjacka.se om du hartappat bort länken.

Sekretess och säkerhet gällande personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I de fall du väljer att betala med faktura måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Personnummer lagras på ett speciellt sätt som värnar om kundens integritet och PUL.

Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice.

Reklamation
Om varan inte var i det skick som förväntades så skall vi givetvis lösa detta på lämpligt sett, med utgångspunkt från konsumentköplagen. Är felet vårt så betalar vi frakten och pengarna skickas tillbaka till den missnöjda kunden. Är man bara missnöjd, men att felet inte är Bomberjacka.se (tex. fel storlek, vi kan inte göra mer än en uppskattning om den passar just dig) så är det inga problem att skicka tillbaka varan, men kunden betalar då frakten fram och tillbaka enligt distansköplagen. Se den i beställningen bifogade retursedeln för information. Om en smärre meningsskiljaktighet föreligger så kan man erhålla presentkort. Alla bytesrätter och öppna köp gäller i två veckor. För specifik reklamation som rör luftvapen, se avsnittet längst ned. Vid frågor, kontakta info@bomberjacka.se.

Säkerhet och sekretess
Bomberjacka.se garanterar att vi aldrig lämnar ut dina personuppgifter eller e-postadress till någon annan.

Myndigförklarande
Genom att godkänna köpeavtalet, förklarar sig kunden myndig. Om den omyndiges avtal senare av förmyndare inte ratihaberas, blir den omyndiga ersättningsskyldig 150 kr för brev och 250 kr för paket, då den har lämnat falska uppgifter om sin behörighet. Detta i enlighet med svensk lag. I Sverige gäller det med ett fåtal undantag att kunden ska vara 18 år fyllda eller ha målsmans tillstånd vid köp.

Nekande av köp
Vi nekar alltid kunder köp i följande situationer: misstanke om att varan ska införskaffas eller användas inom olaglig verksamhet, om kunden begår brottslig handling i samband med köp eller om kund kränker, hotar eller beter sig illa mot vår personal, andra kunder eller tredje part. Kunder som blivit nekade köp men vill driva vidare ärendet hänvisas till företagets ledning.

Förpackningar
I regel är inte förpackningen en del av produkten och många kartonger kan vara av enklare sort, alternativt är produkten förpackad i en zipper-påse. Detta beror på att många saker köps i bulk eller att tillverkaren inte prioriterar förpackningens design. Om förpackningen är viktig för dig som köpare är det bäst du kontaktar oss i förväg för att höra hur förpackningen ser ut och i vilket skick den skickas. I de fall produkten har en ordentlig förpackning är förpackningen en del av produkten och krävs för retur.

Foreign buyers
We sell to all countries. We use the pricelist from the Swedish postal office. The p&p are slightly higher than domestic shippings. See www.posten.se. For more information, contact us at info@bomberjacka.se.

I enlighet med gällande lagstiftning länkar vi härmed till EU:s Online Dispute Resolution